Internationale aspecten

Echtscheiding of erfenis

 

Omdat mensen steeds mobieler worden spelen internationale aspecten een steeds grotere rol in het familierecht en bij een echtscheiding of een nalatenschap in het bijzonder. Bijvoorbeeld een tweede woning in Frankrijk of Spanje, een huwelijk met een buitenlandse partner, een bankrekening in het buitenland of een kind dat buiten Nederland woont.

 

Procederen in internationale zaken

 

Het is van belang alle internationale aspecten van een zaak te kennen, voordat procedure wordt gestart. Dit om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen, zoals een rechter die zichzelf niet bevoegd verklaard in het geschil. Ook moet vaak goed onderzocht worden welk recht (Nederlands of een ander land) van toepassing is en welke procesrechtelijke regels gelden.

In de Haagse regio, waar veel diplomaten en expats wonen, is procederen in internationaalrechtelijke kwesties eerder regel dan uitzondering. Hoornwijck advocatuur is hierin dan ook zeer ervaren en zal waar nodig specialisten inschakelen zodat u altijd op de juiste wijze zal worden bijgestaan.

 

Mr. Alice Ruys

advocaat

Hoornwijck Advocatuur

Koningin Julianaweg 23

2264 BA Leidschendam

+31 70 3198022Neem contact op